Alle scholingen

Een volledig overzicht

Onderstaand vindt u een overzicht van onze al scholingen op volgorde van datum.

23-05-2018: Hands-on echoles

Puur je praktijkvaardigheid oefenen. We gaan je aan de hand nemen bij het scannen van Morton neuroom en ook bij het betrouwbaar uitspraken doen over stenose van de musculus flexor hallucis longus; het zogenaamde posterieure enkel syndroom. We gaan je helpen om meer betrouwbaar uitspraken te doen over de kwaliteit en de zenuwen in de tarsale tunnel. Kan je aan de hand van een echo uitspraken doen over pijn in de voet die zijn oorzaak vindt in kwetsing van de zenuwen? Wij denken dat als je daar handig in bent dat er een nieuwe wereld voor je open gaat!

Je kan je eigen echosysteem meenemen of gebruikmaken van de echosystemen die in Eerbeek staan.

Lees meer

04-06-2018: Gewrichten

Meer weten over de anatomie, pathologie en het herstel van gewrichten? In deze lezing wordt dieper ingegaan op de structuren van een gewricht, zoals kraakbeen, synovium, kapsel en ligamenten. Welke eigenschappen hebben deze structuren en welke factoren spelen een rol om goed te kunnen functioneren.

Daarna wordt de vertaalslag gemaakt (omtrent deze structuren) naar verschillende pathologische situaties, zoals artrose, reumatische artritis, ligamentaire schade met instabiliteit. Tot slot komt de (on)mogelijkheid van herstel aan bod, welke factoren zijn van belang voor een goed herstel en hoeveel tijd neemt het herstel in beslag.

Lees meer

06-09-2018: Medisch pedicure

Het Podo Educatie Instituut start een opleiding Medisch Pedicure. Met dit branchediploma kan een ontbrekende competentie ten opzichte van een podotherapeut worden afgedekt.

De cursus ‘Medisch Pedicure’ duurt een half jaar. In augustus is er een informatiebijeenkomst en worden de boeken uitgedeeld. De cursus zelf start in september (dan moet u de boeken, kleding, uw motor en instrumenten al hebben). Voor de zomervakantie 2019 heeft u het diploma op zak.

Lees meer

13-09-2018: De laterale enkel

Scholing voor anatomie en pathologie van de laterale enkel. Regelmatig melden cliënten zich in de praktijk na een inversietrauma. De symptomen en behandelingen na een acuut letsel zijn doorgaans bekend, maar geldt dat ook voor chronische gevallen met secundaire schade?

In deze scholing wordt onder andere aandacht besteed aan articulair en ligamentair letsel, sinus tarsi syndroom, peroneus brevis split en schade aan het retinaculum met (sub-) luxatie van de peroneuspezen. De focus wordt gelegd op de anatomie en therapie van deze pathologie, maar er zijn ook echografische beelden toegevoegd.

Lees meer

04-10-2018: Hands-on echoles

Puur je praktijkvaardigheid oefenen. We gaan je aan de hand nemen bij het dynamisch onderzoek van de integriteit van de plantaire plaat, de stabiliteit van de peroneuspezen, de stabiliteit van het TMT-I gewricht, inspectie van het anteromediale en posteromediale subtalaire gewricht, integriteit van het springligament, de TFA band en de aanhechting van de peroneus longus aan de basis van metatarsale-I.

Je kan je eigen echosysteem meenemen of gebruikmaken van de echosystemen die in Eerbeek staan.

Lees meer

08-11-2018: Metatarsalgie

Hoe maakt u onderscheid tussen de verschillende oorzaken van metatarsalgie en welke implicaties heeft het voor uw beleid als u precies weet waar de oorzaak ligt? Gijsbert gaat dieper in op de verschillende oorzaken en bespreekt met u de therapeutische opties.

Lees meer