Alle scholingen

Een volledig overzicht

Onderstaand vindt u een overzicht van onze al scholingen op volgorde van datum.

13-09-2018: De laterale enkel

Scholing voor anatomie en pathologie van de laterale enkel. Regelmatig melden cliƫnten zich in de praktijk na een inversietrauma. De symptomen en behandelingen na een acuut letsel zijn doorgaans bekend, maar geldt dat ook voor chronische gevallen met secundaire schade?

In deze scholing wordt onder andere aandacht besteed aan articulair en ligamentair letsel, sinus tarsi syndroom, peroneus brevis split en schade aan het retinaculum met (sub-) luxatie van de peroneuspezen. De focus wordt gelegd op de anatomie en therapie van deze pathologie, maar er zijn ook echografische beelden toegevoegd.

Lees meer

04-10-2018: Hands-on echoles

Puur je praktijkvaardigheid oefenen. We gaan je aan de hand nemen bij het dynamisch onderzoek van de integriteit van de plantaire plaat, de stabiliteit van de peroneuspezen, de stabiliteit van het TMT-I gewricht, inspectie van het anteromediale en posteromediale subtalaire gewricht, integriteit van het springligament, de TFA band en de aanhechting van de peroneus longus aan de basis van metatarsale-I.

Je kan je eigen echosysteem meenemen of gebruikmaken van de echosystemen die in Eerbeek staan.

Lees meer

08-11-2018: Metatarsalgie

Hoe maakt u onderscheid tussen de verschillende oorzaken van metatarsalgie en welke implicaties heeft het voor uw beleid als u precies weet waar de oorzaak ligt? Gijsbert gaat dieper in op de verschillende oorzaken en bespreekt met u de therapeutische opties.

Lees meer