Brancheopleiding medisch pedicure

Examens

Procedure

De examens worden afgenomen door een erkend examenbureau: TCI examens in Schoonrewoerd. Het examenreglement van TCI treft u aan onder deze link. Met het officiële branchediploma kunt u zich inschrijven als ‘Medisch pedicure’ bij ProVoet.

De praktijkexamens examens vinden plaats op de locatie TCI, Dorpstraat 47, 4145 KB Schoonrewoerd. Er is daar voldoende parkeergelegenheid.

De digitale theorie-examens vinden plaats op een andere locatie op loopafstand van TCI. Ook daar is voldoende parkeergelegenheid. Er is geen catering verkrijgbaar op de locatie.

De procedure voor aanmelding examens gaat als volgt: Podo Educatie Instituut meldt de deelnemers aan bij TCI. Een aanmelding is pas definitief indien TCI de mail heeft beantwoord met een ontvangstbevestiging. Aanmeldingen dienen uiterlijk 8 weken voor aanvang van de examenperiode te worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door TCI bevestigde aanmeldingen dienen te worden voltooid door een kopie van de gemeentelijke basisadministratie of een kopie geldig legitimatiebewijs van de deelnemers op te sturen/mailen naar TCI tezamen met kopie basisdiploma die vereist zijn voor vervolgopleidingen.

TCI zal na aanmelding van de deelnemers, de volledige inschrijfprocedure uitvoeren. De inschrijving van het examen voor de deelnemer is pas definitief indien TCI een door de deelnemer ingevuld en ondertekend inschrijfformulier heeft ontvangen.

Indien een deelnemer het inschrijfformulier niet retourneert, zal TCI het betreffende examen de volgende examenperiode opnieuw aanbieden tezamen met de overige examens die volgens het toetsplan aangegeven zijn bij de aanmeldingsprocedure.

Podo Educatie Instituut gaat ervan uit dat de deelnemer kiest voor een digitaal theorie-examen. Er wordt dan telefonisch contact opgenomen met de deelnemer om het digitaal examen in te plannen op een passende datum en tijd in Schoonrewoerd.

Deelnemers kunnen zich kosteloos afmelden voor examens tot 4 weken voor de examendatum. Nadat TCI de examenoproepen heeft verstuurd, is het examen definitief en is kosteloos afmelden voor examens niet meer mogelijk. Examenoproepen worden 4 weken voor de examendatum verzonden of direct na telefonische planning van digitale examens.

Indien een deelnemer het examen niet met een voldoende heeft afgelegd, kan de deelnemer zich opnieuw in laten schrijven. De examens worden afgenomen, in de periode zoals deze gepubliceerd zijn op de website van TCI.

Examenonderdelen

Onderstaand treft u schematisch de examenstructuur aan voor de branchekwalificatie pedicure en medisch pedicure. De volledige teksten treft u aan onder de volgende links:

Toetsdocument 2019-2020 pedicure
Toetsdocument 2019-2020 medisch pedicure

Uiteraard wordt u tijdens de lessen voorbereid op het examen.


Voor registerpodologen gelden vrijstellingen. Wij verwijzen u daarvoor naar het examenbureau TCI.


Voor registerpodologen gelden vrijstellingen. Wij verwijzen u daarvoor naar het examenbureau TCI.

Klachten over examinering

Natuurlijk hopen wij dat iedereen slaagt. Indien u echter tegen maatregelen en beslissingen met betrekking tot de examinering een klacht wilt indienen bij de klachtencommissie van TCI, kunt u dit binnen 2 weken na de bekendmaking van de examenuitslag indienen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van TCI. De informatie treft u aan onder deze link.

Deel deze pagina