Echografie voet en enkel voor huisartsen

Algemene informatie

Onze basisopleiding echografie van voet en enkel voor de huisarts is heel compleet en heel gericht. De opleiding bestaat uit 2 dagdelen van 4 uur + 1 les online. Deelnemende artsen hebben invloed op de lesagenda door zelf van te voren een speciaal verzoek in te dienen.

Het online gedeelte is bedoeld voor de anatomie en casuïstiek die u kunt doornemen voor aanvang van de lessen op een moment waarop het u schikt.

Met deze opleiding bent u met twee lessen in staat om pathologie van voet en enkel te herkennen en in beeld te brengen. Pusvorming onder een ingegroeide nagel of een ulcus? Hielspoor in zijn varianten? Mb. Sever bij kinderen in de groei? Achillespees tendinopathie, insertietendinitis en -ruptuur? Een (glas)splinter opsporen? Morton neuroom? Artrose en (reumatoïde)artritis? Jicht?

Het komt allemaal aan bod en u oefent dit onder begeleiding van zeer ervaren docenten uit de tweede lijn.

Voordeel

Een groot voordeel van onze echo-opleiding voor huisartsen is dat het de meeste voet- en enkelproblemen afdekt en als compacte cursus in 1 dag is verpakt.

U gaat zelf direct gestructureerd aan het werk, het tempo blijft erin en u ontvangt een overzichtelijk naslagwerk waarin alle behandelde structuren staan uitgewerkt. Het online gedeelte kunt u net zo vaak bekijken als u maar wilt.

Datum en tijd

Woensdag 31 oktober 2018 van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Locatie

Echografie Skillslab Mediq
Rijnzathe 10
3454 PV De Meern (Utrecht)
088 8100500

Kosten

€ 795,00. Vrijgesteld van BTW.

Docenten

De lessen worden verzorgd door Robert Wonink als hoofddocent en Lisette de Graauw, beiden registerpodoloog en musculoskeletaal echografist, werkzaam in een focuskliniek voor bewegingszorg, gespecialiseerd in echografie voor de orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in voet en enkel.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn extra docenten aanwezig. We hanteren als regel één docent op twee tafels.

Waar bestaat deze opleiding uit?

 1. Beeldinstellingen optimaliseren
 2. Echografische anatomie herkennen van relevante structuren
 3. Klinische anatomie van relevante structuren in voet en enkel
 4. Echografische anatomie van relevante structuren; normale beelden
 5. Pathologie van relevante structuren in voet en enkel
 6. Statische echografie van pathologie in voet en enkel
 7. Dynamische echografie van pathologie in voet en enkel
 8. Verslaglegging

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen is echogeleid injecteren. Deze vaardigheid wordt separaat aangeboden in de lesmodule ‘Expertcursus echografische interventies’ voor voet en enkel.

Niet inbegrepen zijn (problemen met) bloedvaten. De bloedvaten van voet en enkel zijn opgenomen in de ‘Expertcursus bloedvaten onderste extremiteit’.

Toelatingseisen en benodigdheden

 • U bent arts.
 • U hebt de nodige ervaring met echografie.

Opleidingskwaliteit

Onze opleiding is geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)

Deze opleiding die zich beperkt tot de voet en enkel is toereikend voor het herkennen en in beeld brengen van veel voorkomende voetkwalen in de huisartsenpraktijk.

Online gedeelte

Wij hebben een aparte huiswerkcursus ontwikkeld voor het gedeelte anatomie en casuïstiek. U kunt het net zo vaak bekijken als u maar wilt; u kunt vooruit- en achteruitspoelen en/of delen overslaan. De cursus is ingedeeld naar regio.

Ik wil deze opleiding volgen, hoe werkt het?

 1. U klikt op de inschrijfknop onderaan deze pagina.
 2. U vult het formulier in met uw gegevens.
 3. U klikt op de knop betalen waarna u wordt doorverwezen naar de betaalmodule.
 4. U dient het bedrag over te maken via iDeal.
 5. Na betaling ontvangt u van ons een betaal- en deelnamebevestiging en wordt u gebeld om uw wensen door te geven.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze scholing? Klik dan op de onderstaande knop, vul vervolgens uw gegevens in en betaal de scholing.

Inschrijven