Brancheopleiding medisch pedicure

Voor registerpodologen

Podozorg Nederland heeft onder de vlag van Het Podo Educatie Instituut een brancheopleiding medisch pedicure mbo niveau-4 ontwikkeld. Met dit branchediploma kan een van de ontbrekende competenties ten opzichte van een podotherapeut worden afgedekt. De opleiding kan met een diploma voor de zomervakantie van 2019 worden afgerond.

Op zaterdag 8 september 2018 vindt de informatiebijeenkomst met de studenten plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt de definitieve agenda van de lessen besproken en worden de boeken uitgereikt. Twee gespecialiseerde dames geven dan ook uitleg over pedicuremotoren, instrumenten en kleding.

Studiematerialen

De lessen draaien om praktische vaardigheid, maar er is ook een theoretisch deel. U kunt deze opleiding niet zonder de bijbehorende boeken. Onderstaand vindt u een opsomming van de boeken, doe uw bestelling uiterlijk 1 sept 2018 bij Podozorg, dan kunt u mee met de bulk en betaalt u minder. De boeken worden ingekocht bij Les Pieds (Hennie Rothmann). U ontvangt een inlog en kunt daar ook online proefexamens doen. Deze boeken zijn de beste in de branche, kort en efficiënt leren kan alleen met goede boeken.

Zelfstudieboeken voor uw examen

Zelfstudieboeken voor uw eigen functioneren (advies)

 • Diabetische voet, deel 1/4. Deel 1/4.11.1 Risicovoet voor de opleiding medisch pedicure. Uitgave 2e druk 2016.
 • Reumavoet deel 2/4. Deel 2/4.11.2 Risicovoet voor de opleiding medisch pedicure. Uitgave 1e druk 2016.
 • Overige risicovoeten vakboek deel 3/4. Dit vakboek "Overige Risicovoeten" omvat de onderdelen oncologie, oudere voet, verwaarloosde voet en spastische voet.

Zelfstudie

Augustus 2018 start de zelfstudie, dan moet u al starten met doorlezen van een boek, zodat u op les 1 al dingen weet. De boeken zijn dunne paperbacks, met duidelijke tekst, en heldere indeling.

Informatiebijeenkomst

Op zaterdag 08 september 2018 is de eerste bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u de definitieve agenda van de lessen, de boeken worden uitgereikt, er komen twee gespecialiseerde dames die uitleg geven over pedicuremotoren, instrumenten en kleding.

Praktische informatie

 • Aanvang: 09.30 uur
 • Locatie: Podozorg Nederland - Loubergweg 34, Eerbeek

Indeling informatiebijeenkomst

 • Boeken uitdelen.
 • Welke vrijstellingen zijn er voor wie en uitleg.
 • Welke gedeelte van de cursus online.
 • Leslocatie bespreken
 • Demonstratie motoren, kleding, verbruiksmaterialen, instrumentele benodigdheden (pakket bestellen is mogelijk op deze dag (met de groep krijgen we korting)) verzorgt door CT-International.
 • Locatie bespreken
 • Examen locatie in Schoonrewoerd.
 • Docenten: Diny Martens is hoofddocent, Lucille Adang, podotherapeut, assisteert als docent.
 • Kosten inzage in totaal.
 • Welke zelfstudie moet u doen en hoe dat het beste gaat.

Locatie

De lessen worden gegeven in een geaccrediteerde zaal met 8 pedicurestoelen en alle faciliteiten voor u als cursist en voor uw (proef)patiënten.

Contactgegevens

“De Praktijk”
Edisonlaan 160, Apeldoorn
055-5761080
Mevrouw Rijken

Lesdata

27 september 2018 start de opleiding in Apeldoorn, in “De Praktijk” , Edisonlaan 160. Het zijn 20 donderdagen, 4 uur les.

Ochtendgroep: van 9.15 – 13.15
Middaggroep: van 14.00 tot 18.00 uur.

Onderstaand volgt een overzicht van de lesdata:

2018 2019
27 september 10 januari
04 oktober 17 januari
11 oktober 24 januari
18 oktober 07 februari
01 november 14 februari
08 november 28 februari
15 november 07 maart
22 november 14 maart
29 november 21 maart
06 december
13 december

Examens

De praktijkexamens examens vinden plaats op de locatie TCI Dorpstraat 47, 4145 KB Schoonrewoerd. Er is daar voldoende parkeergelegenheid.

De digitale theorie examens vinden plaats op een andere locatie op loopafstand van TCI. Adres is nu nog onbekend. Ook daar is voldoende parkeergelegenheid.

Accreditatie

KABIZ - Registerpodoloog (Stichting LOOP): 70 punten

Kosten

Lesgeld: € 2.115,00 exclusief 21% BTW.

Extra kosten waar u rekening mee moet houden: pedicuremotor, boeken, instrumenten (tangetjes etc.) witte kleding (verplicht) tafeltje etc. volledig afhankelijk van wat u allemaal al wel of niet zelf heeft. Op zaterdagochtend 8 september hebben we alles bij elkaar; boeken, kleding, vilt, kunstnagelmaterialen, tangetjes, motoren, tafeltjes, alles om u inzicht te geven in pedicurespullen. U bepaalt zelf wat u wel en niet gaat bestellen, maar graag alles met de groep, zodat we quantumkorting kunnen bedingen.

Betaalwijzen

Het lesgeld van deze scholing bedraagt € 2.115,00 exclusief 21% BTW. Dit bedrag kunt u op de volgende wijzen voldoen:

 • Vooraf betalen per iDeal: u ontvangt 5% korting
 • Betalen per factuur: tot uiterlijk 14 dagen voor start van de scholing
 • Betalen in drie termijnen via automatische incasso: toeslag van 2%

Klik op inschrijven om uw gegevens achter te laten. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze scholing? Klik dan op de onderstaande knop, vul vervolgens uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Inschrijven