Verbeter uw echovaardigheden

Weekendscholing echografie voet en enkel

Krijg uw echovaardigheden beter in de vingers met een weekend praktijkonderwijs in voet en enkel echografie op zaterdag 11 januari 2020 in Naarden.

Wat gaan we doen?

Op één zaterdag integraal verbeteren van uw echovaardigheden. Totale groepsgrootte: 5 deelnemers met 5 patiënten op de polikliniek orthopedie. Dus iedere deelnemer neemt zijn eigen patient mee (zie werkwijze).

Op deze intensieve dag gaat u werken op elkaars patiënten. U doet uw echo-onderzoek, u stelt de rapportage op, compleet met conclusie en beleid onder toezicht van twee externe/onafhankelijke mentors. U ontvangt reflectie op uw werk van de mentors en u gaat reflecteren op ervaringen in deze (kleine) groep.

Onderdelen

Aan de hand van vier complexe praktijk casussen gaat u verbeteren:

3D anatomische kennis

Door het begrijpen van structuur en functie van de regionale anatomie van de bij de diagnose per patiënt betrokken structuren. Het begrijpen van de pathologie en pathomechanica bij de vier meegebrachte patiënten.

Inzicht, interpretatie en optimalisatie van de echobeelden

Door de informatie van andere zorgverleners te begrijpen, te interpreteren en erop te reageren. Beeldoptimalisatie begrijpen en kunnen toepassen bij het maken en interpreteren van echografiebeelden.

Analyse en rapportage

Door goede kennis en begrip van de relevante richtlijnen, beleid en procedures die beschikbaar zijn. En door kennis en begrip van technieken voor het schrijven van rapporten, inclusief medische terminologie en standaardafkortingen die relevant zijn voor het onderzoek.

Effectief communiceren met uw patiënt

Door kennis en begrip van prestatiecriteria voor het communiceren met de patiënt om hun begrip en samenwerking bij het onderzoek te verbeteren.

Praktijkvoering met het doorvoeren van hetgeen u geleerd heeft

Door ervoor te zorgen dat u een beter begrip heeft van hoe u uw eigen vaardigheden en kennis en die van anderen kunt aantonen en ontwikkelen om veranderingen door te voeren en uw dienstverlening te verbeteren.

Werkwijze

U bent een hele dag op de polikliniek, plus nog een dag bezig met bestuderen van lesstof (zondag erna of wanneer u maar wilt). Maximale groepsgrootte 5 deelnemers. Iedere deelnemer komt samen met een eigen patiënt. De diagnose behorende bij deze patiënt blijft ‘geheim’ voor de andere deelnemers zolang er nog gewerkt wordt met de echo.

Iedere patient komt met een ondertekend formulier “Informatie en toestemming”. Dit ‘informatie en toestemmingsformulier krijgt u toegestuurd bij inschrijving. Iedere patiënt krijgt een eigen behandelkamer op de polikliniek, afdeling orthopedie. Iedere deelnemer werkt één voor één de patiënten af in carrousel. U krijgt voor elke patiënt in totaal 45 minuten, voor het hele onderzoek, inclusief de rapportage. Tijdens het onderzoek krijgt u bezoek van een mentor die u tijdens uw werk beoordeeld en aanwijzingen kan geven.

De polikamers zijn gesitueerd om een grote centrale wachtruimte, in de wachtruimte staat een grote vergadertafel, daaromheen wordt gewerkt. De rapportages worden ingeleverd op papier of USB stick. Wanneer alle patiënten zijn onderzocht mogen ze naar huis (of erbij blijven). Dan start het bespreken van de rapportages.

U mag uw eigen echosysteem meenemen of werken op een aanwezig echosysteem. Van te voren aangeven waar uw voorkeur ligt.

Voor wie?

Deze scholing is bedoeld voor podotherapeuten, registerpodologen, MBB- ers en fysiotherapeuten met bijzondere interesse in voet en enkel, met ruime ervaring in MSK echografie van voet en enkel.

Mentoren

U doet uw werk onder toezicht van twee externe/onafhankelijke mentoren.

Peter Lesterhuis

Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Gezondheidsstudies Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (HBO-MBRT)

Robert Wonink

Bergmankliniek Naarden, MSU voet en enkel, Podiatry trainer SonoSkills, Hoofd Education Podozorg Nederland

Praktische informatie

Locatie

Bergman Clinics Polikliniek orthopedie (wachtruimte 3)
Rijksweg 69
1411 GE Naarden

Datum en tijd

Zaterdag 11 januari 2020
9:30 - 17:00 uur (inloop en voorbereiding met koffie en thee vanaf 9:00 uur)

Financieel

€ 450 (BTW vrijgesteld), inclusief eten/drinken

Agenda

Zaterdag 11 januari 2020

Accreditatie

KABIZ, NVvP, KNGF, en/of anders, afhankelijk van de deelnemers.

Toets

Er is geen toets of examen verbonden aan deze opleidingsdag.

Aanmelden voor deze scholing

Aanmeldingen worden verzorgd via SonoSkills. Wilt u zich aanmelding voor deze scholing? Klik dan op onderstaande knop of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is slechts plek voor 5 deelnemers!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.