Podozorg bijeenkomsten 2020

Scholingen exclusief voor Podozorg leden

De laatste jaren hebben we succesvol gewerkt met onze scholingen. Als deelnemer van de Podozorg formule ben je verplicht om vier scholingen per jaar te volgen, we bieden er acht. De coronacrisis gooit echter roet in het eten, omdat we niet meer met zijn allen in 1 zaal mogen zitten. Daarom gaan we onze scholingen als e-learning aanbieden.

Plan van aanpak

In een nieuwe en moderne leeromgeving waar we onze lessen in “twee-uurs-scholingen” vorm kunnen geven. We denken dat we daar meer studiepunten mee kunnen binnenhalen in dezelfde tijd (2 uur les). En hiermee kunnen we je flexibiliteit aanbieden in het tijdstip waarop je de scholing gaat doen.

Voor de fysieke bijeenkomsten gaan we een apart coronaproof lesprogramma samenstellen. Als we echt allemaal op 1,5 meter van elkaar moeten blijven dan kunnen we 17 man tegelijk huisvesten. Dus dan moeten we in groepjes werken.

Nieuwe lesschema

In de nieuwe opzet is het schema als volgt:

Op deze manier kan je eerst de online les doen en daarna de fysieke bijeenkomst. De les over peroneuspezen is gepland op 10 juni, we gaan omstreeks die datum de les als e-learning aanbieden. Dan bent je zelf volledig vrij in de planning! Je kunt een e-learning van 2 uren inplannen wanneer je maar wil. Dus op 10 juni zelf heb je gereserveerd in je agenda, misschien kan je die middag in de zon gaan liggen, niemand die je dan mist!

De theorie wordt steeds behandeld in de online scholingen (de lezing van Gijsbert en Robert) en zodra de volgende online scholing er is komt de fysieke bijeenkomst over het voorgaande onderwerp.

De Fysieke bijeenkomst in Eerbeek is een praktijkles; die moet je zien als een vaardigheidstraining van de kennis die je online hebt opgedaan.

Doel

Doel Educatie programma moet zijn:

 • Meer contact met collega’s
 • Samen bouwen aan een Podozorg uniform therapiebeleid (We willen het er samen over eens zijn, hoe we patiënten met een bepaalde diagnose behoren te behandelen). Een patiënt hoort in iedere Podozorg praktijk hetzelfde beleid te krijgen.
 • Samen leren, samen beter worden in je vak, gebruik maken van de kracht van de groep en de aanwezige kennis delen.

Formule

Top-10 diagnoses in samengestelde scholingen;

 • Introductie met update van de ontwikkelingen in de branche en het belang van de diagnose in de dagelijkse praktijk.
 • Lezing met anatomie, etiologie, lichamelijk onderzoek, prognose en de informatie aan de patiënt.
 • Beleid: welke behandelingsmodaliteiten beschikbaar zijn in de vier fases van behandeling.
 • Technische realisatie zolenprogramma.
 • Zolenprogramma beoordelen.

Accreditatie

KABIZ – Registerpodoloog (Stichting LOOP) heeft de bijeenkomst met 4 punten geaccrediteerd. Deelnemers ontvangen per bijeenkomst 4 punten.

ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici) heeft de bijeenkomst met 4 punten geaccrediteerd. Deelnemers ontvangen per bijeenkomst 4 punten.

Let op: We verwachten voor de e-learning en de bijeenkomsten in Eerbeek net zo veel KABIZ en ADAP punten. Zodra bekend is hoe de puntenverdeling wordt hoort u het.

Financieel

De eerste helft van 2020 is al afgerekend en achter de rug. We hebben even moeten schipperen met de lessen door de coronacrisis, maar tot nu toe zijn deze scholingen (succesvol) aan bod geweest: Synovitis, Artrose middenvoet, Jicht en pseudojicht. In het nieuwe systeem (vanaf nu) krijgt u meer keuze, in totaal kunt u kiezen uit 12 scholingen per jaar, 8 online en 4 in Eerbeek.

Je volgt als Podozorg-deelnemer minimaal vier scholingen per jaar naar keuze dat blijft.

Wat moet je nu betalen tweede helft 2020?

Je betaald 350 euro

Wat krijg je daarvoor?

Drie vouchers voor drie online lessen en één voucher voor een les in Eerbeek.

Mag je wisselen en schuiven

Ja, je mag een online les inwisselen voor een praktijkles en andersom.

Hoe lang is een voucher geldig?

Elke voucher is een inlog voor een online les waar je belangstelling voor hebt (moet je je voor opgeven, anders hebben we nog geen inlog voor je). Zo’n inlog is beperkt geldig, die beperking komt van de accreditatie-instantie, niet van ons. Je kunt voor een online scholing maar over een bepaalde looptijd punten krijgen.

Inschrijven

Op deze site kunt u zich alleen inschrijven voor de fysieke bijeenkomsten. Wilt u zich inschrijven voor een e-learning? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 085-2736200

Onderwerpen en inschrijven

In 2020 zullen we de onderstaande onderwerpen behandelen. Kies een onderwerp om meer te lezen en u in te schrijven.

 • 12 februari - Synovitis
 • 1 april - Plantaire fibromatose / Mb. Ledderhosen (niet doorgegaan i.v.m. covid-19)
 • 7 mei - Artrose middenvoet (webinar)
 • 20 mei - Jicht-pseudojicht (webinar)
 • 16 september - Peroneuspees pathologie
 • 7 oktober - Instabiele enkel (alleen online)
 • 7 oktober - Reumatoïde arthritis
 • 12 november - Pes planus bij volwassenen