Podozorg bijeenkomsten 2020

Scholingen exclusief voor Podozorg leden

Afgelopen jaar zijn we begonnen met een nieuwe formule, en die krijgt jullie brede waardering in alle evaluaties. We bouwen in 2020 door op deze formule!

Wat hebben we geleerd in 2019?

De verplichte vier scholingen per jaar, om je Podozorg-deelnemer te mogen noemen, worden als positief ervaren. We roepen dat we beter zijn dan de rest en hiermee maken we dit waar. Veel deelnemers hebben gebruik gemaakt van hun recht om vaker te komen dan de verplichte vier keer (70% kwam 7 keer)!

Er is veel waardering voor het contact met collega’s wat op de scholingen aangeboden wordt en om actief betrokken te worden bij de ontwikkeling van therapieplannen en de laatste ontwikkelingen.

Formule

Top-10 diagnoses in samengestelde scholingen;

 • Introductie met update van de ontwikkelingen in de branche en het belang van de diagnose in de dagelijkse praktijk.
 • Lezing met anatomie, etiologie, lichamelijk onderzoek, prognose en de informatie aan de patiënt.
 • Beleid: welke behandelingsmodaliteiten beschikbaar zijn in de vier fases van behandeling.
 • Technische realisatie zolenprogramma.
 • Zolenprogramma beoordelen.

Doel

Doel Educatie programma moet zijn:

 • Meer contact met collega’s
 • Samen bouwen aan een Podozorg uniform therapiebeleid (We willen het er samen over eens zijn, hoe we patiënten met een bepaalde diagnose behoren te behandelen). Een patiënt hoort in iedere Podozorg praktijk hetzelfde beleid te krijgen.
 • Samen leren, samen beter worden in je vak, gebruik maken van de kracht van de groep en de aanwezige kennis delen.

Accreditatie

KABIZ – Registerpodoloog (Stichting LOOP) heeft de bijeenkomst met 4 punten heeft geaccrediteerd. Deelnemers ontvangen per bijeenkomst 4 punten.

ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici) heeft de bijeenkomst met 4 punten heeft geaccrediteerd. Deelnemers ontvangen per bijeenkomst 4 punten.

Hoe gaan we het doen in 2020?

Er worden 8 grote scholingen georganiseerd, met meerdere sprekers die daarbij betrokken zijn. In 2020 worden er ook echoscholingen gegeven, apart van de Podozorg-scholingen. In 2020 zullen ook de opscholingen starten voor het bachelor diploma podotherapeut*. Je bent vanuit de Podozorg-deelname verplicht om vier keer te komen. Wanneer je naar meer scholingen wilt komen, dan juichen wij dit alleen maar toe en krijg je deze GRATIS! Daarnaast mag je werknemers meenemen zonder extra betaling, mits ze onder de naam van Podozorg werken.

Bachelor diploma podotherapeut

Op dit moment is nog niets concreets te zeggen, maar zeker is dat Podozorg gaat proberen iedereen die de opscholing gaat doen actief te ondersteunen, iedere Podozorg-deelnemer mag in 2020 naar eigen believen verplichte scholingen inruilen voor de lessen in portfoliotraining en studiebegeleiding.

Stappenplan

Let op: op dit moment vinden de scholingen in verband met COVID-19 alleen via WebinarJam plaats, daarom hanteren we een andere programma invulling!

Voorbereiding

Vooraf krijgt u relevant wetenschappelijk onderzoek toegestuurd afgestemd op de komende bijeenkomst (indien van toepassing).

WebinarJam

 • Inleiding
 • Lezing maximaal één uur over het onderwerp van de dag.
 • Lezing Robert Wonink
 • Lezing Gijsbert Lalkens: anatomie, onderzoek en behandeling
 • Lezing Jeffrey Bijl en Mandy Leusink: therapie bedrijven met steunzolen, onderbouwing en motivatie
 • Evaluatie: poll

Financieel

De vier verplichte scholingen van 175 euro (per scholing) (ex BTW) worden aan iedere Podozorg-deelnemer berekend (de vier verplichte scholingen worden in twee delen gefactureerd; het eerste deel eind januari en het tweede deel half juni. Betaling d.m.v. verrekening met de bonus/creditnota’s behoort tot de mogelijkheden).

Onderwerpen en inschrijven

In 2020 zullen we de onderstaande onderwerpen behandelen. Kies een onderwerp om meer te lezen en u in te schrijven.